Fakultatív magyarnyelvoktatás – online találkozó

2020. június 10-én immár másodszor került sor A fakultatív magyar oktatásban dolgozó tanárok és diákok magyar oktatási hálózatba való integrálása című pályázat keretén belül szervezett online találkozóra.

Az ország különböző pontjairól csatlakoztak a magyar nyelvet fakultatív rendszerben oktató pedagógusok, a Bálványos Intézet, valamint az Integratio Alapítvány munkatársai. A résztvevők csoportokban beszélgettek tapasztalataikról, kihívásokról, sikereikről, megismerkedtek külföldi példákkal is. A kialakuló szakmai hálózat, az együttgondolkodás, ötletelés reális kiindulópont a készülő honlap, módszertani segédanyagok tartalmához.

A találkozó második részében a résztvevők a LISTEN projekt keretében zajló tevékenységről hallhattak egy vitaindító összefoglalót Nyelvi önérvényesítés kisebbségi beszélők számára címmel. Ezt követően közösen gondolkodtunk arról, hogy a nyelvi önérvényesítés technikái és a nemzetközi jó gyakorlatok hogyan adaptálhatóak a román tannyelvű iskolában tanuló gyerekek, szüleik és tanáraik számára.

Bízunk benne, hogy ősszel lehetőségünk lesz egy élő tanácskozás megszervezésére, a további hatékony együttműködésre.

A program támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Copyright © Integratio. All Rights Reserved