Temesvár ’89 diákszemmel – Emlékszilánkok a diktatúra éveiből. 2. rész.

Emlékszilánkok a diktatúra éveiből
Dokumentumműsor az 1989-es forradalom előtti időszakról.

Második rész: diák- és iskolai élet 1989 előtt:

A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum öt tanulója arra volt kíváncsi, hogyan éltek az emberek a diktatúrában, milyen volt azokban az években diáknak lenni, hogyan szórakoztak akkoriban a fiatalok, milyen volt a zenei élet és hogyan emlékeznek vissza 1989 decemberének forró napjaira, milyen megrázó emlékekkel maradtak a megkérdezettek.

A „kisriporterek” egykori diákokkal beszélgettek (Borbély Szilárd, Cziprián-Kovács Jolán, Jánosi Tímea, Kántor Zoltán, Morocza Zoltán, Oláh Mihály, Szabó Zsolt, Tamás Péter, Tóth Kinga), olyan személyekkel, akik harminc évvel korábban éppen iskolájuk padjait koptatták, vagy pár éve végeztek és egyetemistaként, katonaként élték át a forradalom napjait.

A riporter csapat tagjai: Cziprián-Kovács Kinga és Kuglis Albert (9. osztály), Jakab Árpád, Jánosi Anett és Stan Lilla Alíz (10. osztály).
Az összekötő és felvezető szövegeket Benke Andreaa (9. osztályos) olvasta fel.
A zenét Kuglis Albert (9. osztályos) szerezte.

A dokumentumműsort a 60 gondolatszilánkból mozaikszerűen építette fel Bartha Csaba, a Temesvári Rádió szerkesztője, a Temesvár ’89 diákszemmel média csoport mentora.

A Temesvár ’89 diákszemmel tehetséggondozó program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.
A projekt kezdeményezője és megvalósítója az Integratio Alapítvány. Projektpartner a Bartók Béla Elméleti Líceum.
Az Emlékszilánkok a diktatúra éveiből című dokumentumműsor a 2019-2020-as tanévben készült.

Copyright © Integratio. All Rights Reserved