Implică-te și tu! – voluntari pentru comunitate

Unul dintre scopurile Fundației noastre este întărirea unei comunități formate din tineri de 15–19 ani, care să fie deschiși către activități de voluntariat și să se implice în mod activ în viața comunității maghiare, cunoscând domeniile de activitate ale ONG-urilor.

În luna martie a anului 2019, elevii Liceului Teoretic „Bartók Béla” au avut ocazia de a cunoaște mai bine activitatea unor ONG-uri locale prin intermediul orelor de dirigenție, dar și inspirându-se din activitatea voluntarilor anteriori. În programul de voluntariat s-au implicat 12 elevi, luând parte la o instruire în timpul verii, apoi au contribuit la organizarea mai multor evenimente: a IV-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare, Ziua sportului în familie organizat la Liceul Teoretic „Bartók Béla”, și colectarea de jucării la Liceul Teoretic „Bartók Béla” (jucăriile au ajuns apoi la grădinițe din Timișoara și din județ).

Activitatea voluntarilor a fost coordonată de către Băruță Kriszta. În afară de marile evenimente la care contribuie voluntarii, aceștia se întâlnesc în mod regulat cu coordonatorul lor pentru a discuta despre experiențele anterioare și pentru a veni cu noi idei de voluntariat.

Copyright © Integratio. All Rights Reserved