Önkéntesség újratöltve: Erasmus + Program

Július 25-e és 27-e között temesvári fiatalok, az Integratio Alapítány szervezésében, szabadkai fiatalokkal együtt vettek részt a domaszéki Stella Maris házban megtartott önkéntes-képzésen.

Az önkéntesség évről évre nagyobb teret kap Európa-szerte. Minden rendezvényen, legyen az kulturális, zenei vagy politikai, megtalálhatjuk azokat a fiatalokat, akik odaadással segítik a szervezők munkáját. Általában egyforma ruhájuk van, energikusak és szaladgálni látjuk őket reggeltől estig az esemény területén. Kik is ők? Mit is jelent önkéntesnek lenni? Mit kell tartalmazzon egy önkéntes fiatal “hátizsákja”? Milyen az ideális önkéntes és az ideális önkéntes vezető? Erről beszélgettünk közösen azokkal a fiatalokkal, akik már egy ideje tagjai az önkéntesek közösségének. Megtapasztaltuk közösen is milyen fontos szerepe van az összetartásnak, az asszertív kommunikációnak és az empátiának akkor, amikor emberekkel foglalkozunk és eseményeket szervezünk. Talán a legfontosabb az volt, hogy megismerkedhettünk, tanulhattunk egymás tapasztalataiból és megvitathattunk számunkra fontos és érzékeny témákat az önkéntességről.

A képzett csapat együtt fog önkénteskedeni augusztusban a szabadkai Interetno Fesztiválon és szeptemberben a Temesvári Magyar Napokon.

A képzőcsapat tagjai: Horváth Mária Dóra, Pásztor Orsolya és Băruța Krisztina.

A temesvári csapat tagjai: Csata Dorottya, Berta Evelyn, Benke Andreea, Cziprián-Kovács Kinga, Beneked Márk, Erdei Gergő, Pap Róbert, Szász Botond, Matíz Tamás, Kőnig Dávid és Kertész Krisztián.

Copyright © Integratio. All Rights Reserved