Önkéntesek tábora Reketyefalván

Egy év kihagyás után, idén, július 3-5 között, újból sikerült megszervezni az önkéntesek táborát, ez alkalommal Hunyad megyében, Reketyefalván.

Az Integratio Alapítvány önkéntes csapata az elmúlt tanévben az online világban is feltalálta magát: csapatvezetőkén buzgón hozzájárultak több rendezvény lebonyolításához, iskolatársaiknak is tartottak kisebb előadásokat, online filmecskéket forgattak és kortárssegítőként jelen voltak a diákok számára. Egy ilyen nehéz év után jólesett újból fizikailag is együtt lenni, tanulni, fejlődni és kapcsolatokat alakítani. Idén a személyközi kapcsolatokra és a kommunikációra fektettünk hangsúlyt, mivel az online világ megcsonkította ezeket számunkra.

“Tanultunk a drámaháromszögről, a játszmákról és a szükségletekről. A három napon sokat dolgoztunk az elménkkel, a lelkünkkel és a testünkkel egyaránt. Fejlődtünk egyénileg is, de csoportként is. A közösségben kialakult családias hangulat is pozitívan hatott ránk, mivel kényelmesen és biztonságban tudtunk beszélgetni érzékeny témákról is.” – mondta el Floca Larissa, a tábor egyik résztvevője.

A szép táj, a megfelelő helyiségek és a térerő hiánya is biztos elősegítették azt, hogy teljes odaadást és figyelmet tudjunk fektetni arra, amiért valójában odamentünk.

A csapat szeptemberben friss erőkkel és új tagokkal indul.

Programfelelős: Băruță Kriszta

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Copyright © Integratio. All Rights Reserved