Kultúr-Péntek 8.0 avagy Önkéntesek a közösségért

Nehéz volt elképzelni, de végül sikerült meg is valósítani. Így jellemezhető az idei Kultúr-Péntek program megszervezése, mivel a járványügyi helyzet miatt ismét kreatív megoldásokat kellett találjunk arra, hogy a temesvári és a vidéki diákok együtt, de mégis külön és biztonságban töltsenek el egy pénteki napot a kultúra jegyében. Így az internet segítségével hibrid eseményt szervezünk a diákok számára, a Zoom online platformon „találkoztunk”, és minden diák saját iskolájából csatlakozhatott az eseményre.

Az idei Kultúr-Péntek programsorozat vetélkedőszerű lesz és fő témája a zene. Az idei Kultúr-Péntek első fordulója november 26-án került megrendezésre. A program résztvevői a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum VI. osztályos tanulói és a Végvári Általános Iskola magyar tagozatán tanuló V-VII osztályos diákjai, azaz 12 csapat, melyből 10 temesvári és 2 végvári csapat.

A próbák közé sorolható egy zenés bemutatkozás, hangszerkészítés makaróniból, levélírás Bartók Bélának és magyar régi és új slágerek szövegeiből összeállított keresztrejtvény megfejtése. A próbák mellett a diákok Virginás Tar Emese muzeológus kiselőadásából belekóstolhattak Bartók Béla munkásságába, zenés mozgásfoglalkozáson vehettek részt, majd a nap meglepetése a Sleepin’ Insomnia temesvári zenekar minikoncertje volt. A fiatal zenészek bemutatták a gyerekeknek a saját hangszereiket, majd pár szóban biztatták őket arra, hogy érdemes zenélni, hangszeren játszani, mert az kikapcsol, lenyugtat és felvidít.

A Kultúr-Péntek program jó szórakozást jelentett és kizökkenést a megszokott tevékenységekből, a résztvevőknek és szervezőknek egyaránt.

A program lebonyolításában az önkénteses diákcsapat segített: Tamás Krisztina, Szász Botond, Pap Róbert, Munteanu Andrea, Benke Andrea, Forray Zsolt, Barabás Adél, Szömördi Mercédesz, Elekes Ingrid, Radó Krisztián, Mayer Yvette, Kuglis Albert és Csata Dorottya.
Segítő tanárok: Mureșan Noémi, Kis Pataki Adél és Oláh Katalin.
Külön köszönjük a zsűritagoknak is: Gecse- Madaras Júliának és Păduraru Szilviának.

A KultúrProgram támogatója az Integratio Alapítvány, parnerek a csatlakozó iskolák. Programfelelős: Băruță Krisztina

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Copyright © Integratio. All Rights Reserved