Az én Temesvárom – virtuális bemutatók

A 2020-2021-es tanévben a Bartók Béla Elméleti Líceum 12 középiskolás diákja vett részt az Integratio Alapítvány által szervezett Temesvár ’89 diákszemmel című tehetséggondozó programban. 

A diákokkal öt mentor foglalkozott: Balla Lóránt (irodalom), Bartha Csaba (média), Fodor Enikő (történelem), Nüszl Erzsébet (képzőművészet), Tamássy Zsolt (média, videó). A diákok közül voltak, akik egyénileg, voltak, akik csoportokban dolgoztak, és olyan résztvevők is voltak, akik több területen is kipróbálták magukat.

A projekt zárórendezvényét június 14-én tartottuk, ami nyitott volt a nagyközönség számára is. Több diák részt vett a Bartók Béla Elméleti Líceumból, hogy meghallgathassa, megtekinthesse iskolatársai munkáját. Az eseményen minden résztvevő diák bemutatta egy alkotását, választása szerint. Erdei Ildikó, a Bartók Béla Elméleti Líceum igazgatónője, a mentorok közül pedig Balla Lóránt tanár úr elmondták a programmal kapcsolatos gondolataikat. A színvonalas, jó hangulatú konferenciát egy közös pizzázás követte, ahol családias hangulatban zártuk le a tehetséggondozó programot.

A következő egy hónapban az elkészült munkákat szeretnénk bemutatni a nagyközönségnek is. A program során létrejött alkotások változatosak: videók, rádiós hanganyagok, versek, esszék, képeslapok születtek, és városunkkal, Temesvárral kapcsolatosak. Az elkészült munkák bekerülnek a Bartók Béla Elméleti Líceum diáklapjának, a Juventusnak a különszámába, illetve a Temesváros honlapon felkerülnek egy interaktív térképre is.

A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

Copyright © Integratio. All Rights Reserved