VI. TMN: Az én Temesvárom – családi kincskereső játék

A VI. Temesvári Magyar Napok keretén belül az Integratio Alapítvány családi kincskereső játékot szervezett. Egy olyan programot akartunk ajánlani a temesváriaknak, amin az egész család részt vehet, tanulhatnak egymástól, és együtt fedezhetik fel városunk kevésbé ismert érdekességeit.

Legkevesebb kéttagú, többgenerációs csapatok jelentkezését vártuk, akik Temesvár meséit, történeteit játékos módon szeretnék megismerni. A résztvevők 7 állomást jártak be Temesvár belvárosában, ahol egy-egy önkéntes várta őket beöltözve a helyszínnek megfelelően. Tőlük a családok érdekességeket tudhattak meg az adott épületről, szoborról, híres személyről, a barantáról, de még a Csíki sörről is tanulhattak pár dolgot. Ha figyelemmel követték az önkéntesek meséit, akkor sikerrel ki is töltötték a játékhoz tartozó keresztrejtvényt, majd a játék végén egy kis ajándékkal meg is jutalmaztuk őket.

Sok család jelentkezett a játékra, majd a végén a szülők csodálkozva mesélték el, hogy a gyerekük többször tudta a helyes választ, mint ők. Kellemes volt együtt felfedezni és más szemmel megfigyelni azokat az emlékműveket, amelyek mellett máskor csak elsuhanunk, céltudatosan sétálni a központban és beszélgetni olyan fiatalokkal, akik számára fontos a szülővárosuk.

Programvezetők: Fodor Enikő és Băruță Kriszta.
A játék szervezésében és lebonyolításában résztvevő önkéntesek: Csata Dorottya, Floca Larissa, Szász Botond, Kuglis Albert, Kertész Krisztián, Cziprián Kovács Kinga és Forray Zsolt.

Copyright © Integratio. All Rights Reserved