Nyitórendezvény

November 25-én, pénteken megrendezésre került a Temes megyei magyar ifjúsági szervezetek története című tehetséggondozó programunk nyitórendezvényére a Bartók Béla Elméleti Líceumbam, a Civil Napok keretén belül.

Az program első részében, a projektbemutató után négy civil szervezet (TEMISZ, TMD, TEKMEK, DÖK) és két ifjúsági lap (JUVENTUS, ÉRTED SZÓL) került bemutatásra. Egy-egy alapítótag, volt és jelenlegi vezető vagy éppen jelenlegi aktív tag osztotta meg velünk az ifjúsági szervezeti munkával kapcsolatos tapasztalatait. A TEMISZ fejlődési korszakait dr. Magyari Sára mutatta be, ötleteket is adva a majdani kutatásokhoz. A DÖK életének egy sajátos korszakát Dukász Magor, Ciora Edmond és Kiss Árpád mutatták be, a keresztény szervezet történetét Molnár Timea, míg a TMD főbb rendezvényeit Csomor Attila, a szervezet volt elnöke foglalta össze. Az ifjúsági lapokról több résztvevő is megosztotta véleményét, majd a résztvevők hozzászólásai, kérdései következtek. A bemutatók célja az volt, hogy a tehetséggondozó programban résztvevő középiskolások és egyetemi hallghatók a hallottak alapján kiválasszanak egy lehetséges kutatási területet, annak érdekében, hogy a közeljövőben az adott témakörben kezdjék el kutatómunkájukat.

A program második részében a résztvevők a hogyanra kaptak lehetséges válaszokat. Tímár Krisztina meghívott előadó és Toró Tibor szociológus lehetséges kutatási módszerekről tartottak előadást. Körvonalazódott a mentorok feladata is, akik segítenek a téma kiválasztásában majd a program végéig támogatják és nyomon kísérik a pályázók munkáját. A programban résztvevő mentorok: dr. Erdei Ildikó (pszichológus), Tímár Krisztina (társadalomtudós) és Toró Tibor (szociológus).

 A Bethlen Gábor Alap által támogatott program februárban a munkák bemutatásával zárul.

A rendezvény képei megtekinthetők itt.


Copyright © 2006-2011 Integratio. Minden jog fenntartva.
web & design: sandorosz