Integratio  >  Eddigi programjaink   >  2009   >  89 RETRO 

Az én kommunizmusom - animációs és rövid-film verseny

Az 1989-es év Európa-szerte kiemelt fontosságú év, hiszen ez a történelmi dátum jelzi Európa újraegyesítésének, a demokrácia és a jogállam győzedelmeskedésének évét is. Ugyanakkor, számunkra – temesváriak, erdélyi magyarok, Románia lakói – a forradalom kirobbanásának, saját sorsunk kézbevételének éve.


Az Integratio Alapítvány, alapító célkitűzéseit is figyelembe véve, kötelességének érezte a forradalomra való megemlékezést. Ebből a megfontolásból született az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja által támogatott 89 RETRO program, amelynek fő célja a temesvári forradalom, illetve a kommunizmus bukására való emlékezés. Továbbá, az emlékezés margójára fontosnak tartjuk a fiatalok megnyilatkozásának serkentését is. A fentiek értelmében Alapítványunk animáció és rövidfilm-pályázatot hirdet „Az én kommunizmusom” címmel, ahol a szerző maximum 89 másodpercben kell bemutassa az elmúlt rendszerről való elképzelését, emlékeit. A szervezők az időbeli felső határon kívül nem szeretnék korlátozni az alkotók szabadságot, semmilyen más megkötést nem vezetve be a téma kapcsán.


Az animációk és rövidfilmek egy kizárólag erre készített blog-ra kerülnek feltöltésre, ahol a program végéig megtekinthetőek, véleményezhetőek. A legjobb munkákat két kategóriában díjazzuk. Egyrészt, egy erre felkért szakemberekből álló zsűri véleményezi, másrészt a blog-ra beérkezett szavazatok alapján közönség-díjat osztunk. A versenyről érdeklődni, illetve jelentkezni a 89-blog honlapján, illetve az integatio.foundation kukac gmail pont com email-címen lehet.


Copyright © 2006-2011 Integratio. Minden jog fenntartva.
web & design: sandorosz