Integratio  >  Eddigi programjaink   >  2009   >  89 RETRO 

Forradalmi történetek – 1989 a családi emlékezetben

Zárórendezvény / Képek a zárórendezvényről / Képek T. Szabó Levente előadásáról / Pályázati felhívás / Módszertani útmutató


________________________________________


Zárórendezvény


Az 1989-es romániai forradalom a mai napig aktuális történelmi, szociális és morális kérdéseket, problémákat vetett fel az itt élők, s ezen belül a romániai magyarság számára. Az Integratio Alapítvány a mai középiskolások figyelmét kívánja felhívni azokra a történelmi pillanatokra, melyeknek személyesen nem lehettek tanúi, de melyek nagyon is meghatározóak voltak jelenü(n)kre nézve. A Szülőföld Alap támogatásával megvalósuló Forradalmi történetek – 1989 a családi emlékezetben című program célja az volt, hogy kritikai gondolkozásra ösztönözze a fiatalokat a forradalmi eseményekkel és a rendszerváltással kapcsolatban, illetve hogy a történelmi kutatás egy sajátos módja, az oral history felé irányítsa a diákok érdeklődését. Pénteken, november 13-án a Bartók Béla Elméleti Líceumban került sor a program záró-rendezvényére, az eredmények bemutatására és a zsűri értékelésére. A pályázatra aradi és temesvári diákok jelentkeztek, a díjazottak értékes könyvutalványokat kaptak munkájuk elismeréséül.


A szakértői zsűri a következő diákokat díjazta:


I. díj: Farkas Márta (Bartók Béla Elméleti Líceum, X.TT)


II. díj: Virginás Tar Ágnes (Bartók Béla Elméleti Líceum, IX.MI)


III. díj: Dudás Péter (Bartók Béla Elméleti Líceum, XI.MI) és Csíki Tamás (Csiky Gergely Iskolacsoport, XI.D)


Dícséret: Kis Balázs (Bartók Béla Elméleti Líceum, X.TT), Tiba Zoltán Tamás (Csiky Gergely Iskolacsoport, XI.D) és Balla Zoltán (Gerhardinum Római Katolikus Líceum, XI.B).


A zárórendezvényen lehetőség nyílt az Integratio Alapítvány egyéb, a témához kapcsolódó programjainak bemutatására, valamint a Forradalmi Mozgó Múzeum megtekintésére is.


Képek a zárórendezvényről:


Copyright © 2006-2011 Integratio. Minden jog fenntartva.
web & design: sandorosz