Az Igazfalvi és Zsombolyai Általános Iskolák és a Bartók Béla Elméleti Líceum VI. valamint VIII. osztályainak találkozója

Pénteken, 2015.10.09-én, újraindult a Kultúr-Péntek programunk.

 

 

Elsőkként az igazfalvi és a zsombolyai felső tagozatos diákok látogattak Temesvárra. Miután találkoztak testvérosztályukkal, a Bartók Béla Elméleti Líceum VI. B illetve VIII. B osztályával kipróbálhatták, milyenek a tanórák a temesvári iskolában.

 

Baruța Krisztina és Ilyés Szeréna vezetésével a gyerekek ezúttal a Falumúzeumot látogathatták meg, ahol Baruța Krisztina pszichológus mozgásos játékokkal indította a napot.

 

A jóízűen elfogyasztott ebéd után a diákok egy Kincskereső versenyen vettek részt ahol az volt a cél, hogy a gyerekek figyelmesen és érdeklődéssel járják végig a Falumúzeumot. A diákok kreatívan és interaktívan ismerhették meg a múzeum adottságait, rátalálva Bánság XIX. század jellegzetes építményeire, szokásaira, hagyományaira és népviseletére. A játék csapatokban zajlott és a díjazás is hasonló módón történt. A kincskereső versenyt ugyanakkor logikai játékok és találós kérdések követték.

Ismeretségek, barátságok köttettek meg és türelmetlenül várjuk az elkövetkezendő alkalmakat is.


Copyright © 2006-2011 Integratio. Minden jog fenntartva.
web & design: sandorosz