Pályázatíró képzés

Január 18-20. között Molnár Tímea-Imola, az Integratio Alapítvány önkéntese részt vett a Pályázatírás a Fiatalok Lendületben programban képzésen. A háromnapos temesvári képzésen a résztvevők megismerkedhettek a Fiatalok Lendületben pályázatok sajátosságával.


Az ismerkedési játékok és a Fiatalok Lendületben program bemutatása után, a résztvevők kiválasztottak egy alprogramot. Ennek az alprogramnak a keretén belül kellett három nap alatt egy sikeres pályázatot írjanak. Elsőként a pályázatíró csapatok részt vettek a projekt hitelességének a futamán. A pályázati útmutató, a pályázati felhívás segítségével ki kellett tölteniük a pályazati űrlap megfelelő részét a verseny különböző állomásainál.


A második napon a csapatok megtanulták hogyan lehet a pályázatok céljait és eredményeit megfogalmazni, hogyan lehet a non-formális tanulási célokat meghatározni, milyen módszereket lehet alkalmazni egy pályázatban és hogyan kell a pályázat tevékenységeit meghatározni.


A harmadik napon a csapatok a pályázat társadalmi hatásáról, nyilvánosságáról, az eredmények terjesztéséről és utánkövetéséről beszéltek. Ezek után a képzők segítségével összeállították a pályázat megközelítő költségvetését.


A hasznos, dinamikus, sokszínű, sikeres, jó hangulatban eltöltött három napot értékelés zárta.


Copyright © 2006-2011 Integratio. Minden jog fenntartva.
web & design: sandorosz